Een probleem, een vraag of wenst u meer info?

Mijn kind heeft geen brief gekregen

Contacteer de school om te vragen of deze ook effectief deelneemt aan het project. Zo ja, dan kunnen zij u de brief bezorgen.

Nieuwe tag gekregen, wat nu?

In dat geval geef je de nieuwe en oude tagnummer door aan onze servicedesk via het contactformulier onderaan de pagina. Dan passen zij het zo snel mogelijk voor je aan!

Het is belangrijk dat u geen nieuw account maakt voor een nieuwe tag. Op deze manier staat uw kind meerdere malen in het systeem en kunnen er fouten ontstaan. (Uw kind zal hierdoor ook niet meer punten krijgen.)

Mijn kind is zijn of haar tag (of betaalkaartje) kwijt

Breng de school op de hoogte, zij houden de gevonden tags en betaalkaartjes bij en hebben hier ook reserves van. Indien dit niet het geval is, kan de school nieuw materiaal aanvragen bij de gemeente.

Gelieve dit ook aan ons te laten weten, zodat wij de nieuwe tag/betaalkaart kunnen toekennen aan de juiste persoon. Het kind moet hierbij niet opnieuw geregistreerd worden. De reeds gespaarde punten gaan niet verloren door deze actie. Je kan ons contacteren via het contactformulier onderaan de pagina.

De schoolcode is uit de brief gevallen en is kwijt

Indien jullie de schoolcode kwijt zijn, kunnen jullie best contact opnemen met de school of met de helpdesk van Buck-e. De school kan hun schoolcode bekijken op het portaal. Iedereen van dezelfde school heeft wel dezelfde schoolcode dus indien jullie meerdere kinderen op dezelfde school hebben, kunnen jullie dezelfde schoolcode gebruiken.

Waar kan ik de gespaarde punten of bucks van de leerling terugvinden?

Indien de school van uw kind deelneemt aan het project, heeft u als ouder toegang tot een platform waarop u de gespaarde bucks kan terugvinden.

Ik zie op het dashboard dat mijn kind niet gescand wordt

Contacteer ons via het formulier onderaan deze pagina. Vul de nodige gegevens in zodat wij kunnen controleren wat er misloopt.

Mijn kind heeft geen brief gekregen

Contacteer de school om te vragen of deze ook effectief deelneemt aan het project. Zo ja, dan kunnen zij u de brief bezorgen.

Mijn kind heeft vorig jaar deelgenomen aan Buck-e, maar krijgt nu geen punten meer bij

Uw kind heeft normaal gezien een brief gekregen met daarin een nieuwe schoolcode. Om het account van uw kind opnieuw te activeren, hoeft u enkel in te loggen op uw Ouder Account en hier de nieuwe schoolcode in te geven.

Hoe voeg ik meerdere kinderen toe aan mijn account?

U kan via de knop "Gebruiker toevoegen" op het Dashboard een kind toevoegen. Hiervoor hebt u een brief nodig die u krijgt van de school (deze brief bevat een schoolcode, een RFID-tag, een brief met instructies voor de ouders en een brief met instructies om de fietstag te bevestigen). 

Mijn kind is vandaag met de fiets naar school gegaan, maar ik zie geen scan?

De gegevens zijn niet real-time en worden pas na verloop van tijd geüpdatet. Je moet je dus geen zorgen maken als er nog geen scan-bevestiging is geweest.

Wat als ik mijn pincode vergeten ben en dus niet meer kan betalen met de betaalkaart?

U kan via het Dashboard van Buck-e op de site de pincode aanpassen. Dit doet u door naar het juiste kind te gaan op het Dashboard. Hier ziet u bij de naam normaal gezien een foto van een tandwieltje dat duidt op instellingen. Als u op dit knopje drukt, zal u allemaal gegevens zien over dit kind, inclusief de nummer van de betaalkaart en de pincode. Bij de pincode staat een knop "reset pincode". Als u hier op drukt, kan u een nieuwe pincode geven door de instructies verder op te volgen.

De RFID-tag voor op de fiets past niet op onze spaken, wat nu?

Jullie kunnen best aan de school een wandeltag vragen die jullie dan aan de boekentas kunnen hangen. Het is belangrijk om de wandeltag aan de buitenkant van de boekentas te plaatsen zodat deze zeker door de reader aan de schoolpoort wordt gedetecteerd.

Het is belangrijk dat u na het verkrijgen van de wandeltag contact met ons opneemt met daarin het oude tagnummer en het nieuwe tagnummer. Op deze manier kunnen wij de nieuwe tag aan uw kind koppelen.

Volgt Buck-e mijn kind altijd en overal?

Neen, Buck-e registreert alleen of uw kind de scanner aan de schoolpoort passeert. Buck-e bevat geen tracker en volgt uw kind dus niet tijdens zijn/haar verplaatsingen.

Welke signalen zenden de tags uit?

Radio-frequency identification (RFID) gebruikt elektromagnetische golven om vanop afstand een bepaald toestel te detecteren. Ze worden onder andere ook gebruikt in radio en wifi systemen. Dit soort golven hebben een lage energie en zijn dus compleet onschadelijk! 

Kan ik op de website zien welke handelaars deelnemen?

U kan een lijst met deelnemende handelaars binnen uw gemeente terugvinden op uw Ouder Account.

Wenst u ook meer info over Buck-e in uw gemeente?

Heeft u als gemeente (of school) interesse in Buck-e en wenst u iemand van ons team hierover te spreken? Aarzel dan niet om te mailen naar info@buck-e.be.

Heeft u nog een vraag of wenst u meer info over Buck-e? Contacteer ons dan via het contactformulier.

Personal
5 + 15 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.